Thursday, December 8, 2011

Perjalanan seorang insan



Walaupun kisah sudah berlaku 6 bln yg lepas, namun ana tetap nk juga bercerita..hehe..Perjalanan melahirkan seorang insan di muka bumi ini...bukan mudah untuk bergelar seorang ummi namun dengan berbekalkan semangat ditambah dengan dorongan suami, pengalaman bergelar seorang ummi merupakan suatu saat yg paling manis dlm kehidupan....

Perjalanan kisah bermula pada pg 25/5/11 lebih kurang pkul 10.00 pg terasa ada darah mengalir...perasaan takut menguasai diri ditambah waktu itu berseorangan di rumah..terus call hubby minta balik ke rumah...sampai di hospital cek masih blum terbuka tp darah yg keluar agak byk...so kena tahan di wad..scan balik di wad rupanya uri di bhgian bawah..

2 hari berikutnya pendarahan berhenti namun ana terpaksa di tahan di dlm wad memandangkan keadaan uri di bawah...kalu ikut bhs perubatannya PP type 2..memandangkan waktu itu kandungan bru 33 minggu so dr nk scan blik bla 34 mggu nk tengok kedudukan uri..kalu masih di bawah bermakna kena operation..namun kuasa Allah mengatasi segalanya..lbih kurg pkul 1 pg 1/6/11 ana bleeding balik..so pg tu terpaksa puasa sbb tkut trpksa buat emergency cesarean..tp alhamdulillah ptg drh berhenti..so ptg tu blh la mkn blik...so lega la...tp tnpa disangka pg 2/6/11 sekali lg pendarahan berlaku..kali ni mmg byk smpai katil pn bsh...so pg time dr round wad dr cdgkn ana dipindahkan ke HDU..HDU ni wad intensive care la..so seorang nurse akn jga ana spnjang masa..Dlm 30 min sekali nurse dtg cek..pkul 6.15 ptg ana mula rasa sakit contraction..nurse pn cek tkut slh kn huhu yela first time mengandung..huhu bila nurse cek so mmg btul contraction so 6.48 ana dibedah..

perasaan masa tu hanya Allah je yg tahu..sbb hubby xda kat sebelah..time tu pulak kereta rosak...so sblm masuk bilik bedah tu x jmpa hubby lgsg..perasaan takut gementar dan mcm2 la..tambah plak hubby xda..so msa dlm bilik bedah tu rasa cam nk ngis je..huhu bila nurse tenangkn ana so perasaan gementar kurg skit..operation lbih kurg 30min...waktu ana dengar suara tangisan si kecil mengalir air mata...Akhirnya seorang lg hamba Allah selamat lahir ke dunia..Subhanallah..hilang segala perasaan takut dan gementar...hanya kegembiraan menyelubungi jiwa..

Disebabkan baby lahir x ckup bulan so dia terpaksa di pantau di NICU..nasib baik tak masuk dlm incubator sbb brat dia ckup..2.2kg..so just nk pantau kesihatan dia baik or x sblm blh bwk balik..alhmdulillah segalanya berjln dgn lancar..baby hari ke-4 smkin sihat n blh bwk blik..dan sekarang NURUL ARIFAH BARMAWI semakin membesar dgn sihat dan riang...terima kasih kepada smua sahabat2 yg dtg melawat sewaktu dlm pantang..dan sentiasa memberi semnagt...jazakumullahu khairan kathira..

gambar arifah 4 bulan



4 comments:

suuyaMirmo said...

menakutkn nya melahirkn ank..(-_-')

Setiawan said...

tapi berbuah manis ya kak? :) selamat

asicstigershoesonline said...

It could possibly be Hogan Shoes Onlinethe fact that store nonetheless retains some using the options which have previously gone away from market styles and however the excellence using the products
could induce one to< align="left">Belstaff Mens Bags purchase them. inside the carry out it will not glance remarkable in your circumstance placing on some outdate albeit expensive garments

prog muten said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
terima kasih admin