Tuesday, June 16, 2009

Dilema yg Membelenggu Diri


'Saya' x tau la perkabaran yg 'saya' terima hari ini mnggembirakan atau sedih...nak kata 'saya' gembira x jgk..nak kata 'saya' sedih pn x jgk..abes pa yg 'saya' rasa ni..( maafla ya ayat belit2..sama dgn fikiran yg tgh terbelit..huhu) sebenarnya 'saya' tau pkara ni akan muncul jugak akhirnya..walaupn cuba menolak tapi x boleh..huhu

hari ini on9 then lydia comment dekat friendster ckp keputusan kemasukan ke uitm dh kuar..so dh blh check..'saya' pn dgn x berapa nk berdebar pn check la keputusan samada 'saya' dpt ke x..dan keputusannya...............'saya' berjaya menempatkan diri di uitm shah alam dgn ditawarkan kursus " science nutrition and dietetic"..tempohnya selama 4 thn..dan apa yg membelenggu di hati samada nk pegi sambung ke x ni??

bila 'saya' tny sahabat2 yg lain mcm mana dpt ke x..jawapan yg diterima sgt mengejutkan...ramai sahabat dr klas 'saya' x dpt tempat kat uitm..apa ni??kata cnfirm dpt tmpat kat uitm sbb kolej bersekutu..blh dikatakn pelajar sains kat kolej 'saya' batch 'saya' x dpt tmpat..bila difikrkan keadaan ni 'saya' rasa rugi plak kalu menolak..sbb pluang hny dtg sekali..

tapi kalau 'saya' menerima prospek kerjaya utk bidang ni ada ka?sbb menurut kata seorg shbt 'saya' agak sush nk dpt keje..so kalu mcm tu 'saya' akan buang masa,duit dan tenaga kalu akhrnya nnt kuar dr uitm x dpt keje..adoi..tambah 'saya' tidak diberi kemudahan asrama dan juga terpaksa berjauhan dgn suami tercinta slama 4 tahun..huhu..

bila diberitahu kepada suami tercinta tentang tawaran ni..dia sruh 'saya' pegi..dan bila 'saya' tanya jgk kepada org2 yg 'saya' percaya dan juga rapat dan sentiasa dihati smua memberikan jawapan "pegila sambung".. ada jgk yg syorkan tukar course..ntahla..namun hati ini masih berbelah bagi antara nak atau tidak..

'saya' masih blum memberikan jawapan lg..jika merima 'saya' harus mendaftar pd 4hb Julai ini..sesuungguhnya 'saya' blum bersedia utk berjauhan dan berpisah dgn suami tercinta jg anak yg tersayang dan juga 'adik ipar' tersayang..huhu

Ya ALLAH bantulah hambamu meleraikan kekusutan yang melanda diri ini..berikanlah aku petunjuk Mu yang manakah terbaik bg ku.. Amin..

1 comment:

Alang Atie said...

salam abid..ala..pergi je la..jangan fikir kerja ada ke tak..kalau dah usaha, rezeki ada kat mana2..mungkin boleh bukak biznes khidmat nutrisi ke...haaaa...mne taw..

tawaran tak dtg bergolek..rezeki tak dtg melayang mcm kertas...

istikharah is always needed dalam sume keadaan..walhal nk kawen pun kne istikharah kan...tp awk da lepas..kekekeke....