Tuesday, March 27, 2012

Si comel Ciku dan Comot




Alhamdulillah dapat juga akhirnya update blog ni..slalu sangat ditinggalkan bersawang...Agak susah sekrang ni nak istiqamah mengupdate blog...huhu

Entri kali ni sy nk santai shj...Sejak dua menjak ni sy skodeng dalam diam blog papa hero a.k.a PH..hehhe saya amat kagum dengan usaha dan keprihatinan beliau terhadap haiwan yg terbiar..memang btul2 kagum...asyik sy baca blog dia ni..kucing2 yg dia bela kebanyakkannya semua yg terbiar..

jadi entri kali ni pn sy nk kongsi pasal kucing2 yg sy ambil untuk dibela.. =)...Sekarang ni dekat rumah ada 2 ekor..sekor nama Comot dan sekor lagi Ciku..si comot ni sy jmpa dekat flat danau kota..waktu sy nk blik ke rumah..kluar jer pintu lif nmpak si comot ni..si comot ni terus meluru dekat sy..mengiau ngiau..siap diri lagi pastu kuit tangan sy...sy pun usap2 badan dia..memang sangat manja..waktu tu kalu x silap dh pkul 12 lebih malam..bila sy jalan dia ikut..sy usap lagi badan dia..sy jalan skit dia ikut lagi...lpas tny encik suami sy apalagi angkut si comot ni masuk
dalam kereta..heheh comot ni bdan dia besar..bulu dia berkilat..sy rasa dulu si comot ni ada org yg bela memandangkan thap kemanjaan dia dan keadaan bulu dia..

Smpai2 umah terus masuk duduk atas tilam..sah dia memang kucing bela..kebetulan waktu tu mak tampung kucing yg menumpang di umah sy ada..comot x heran dgn mak tampung ni..hehe mak tampung ni sembur jugak si comot tp comot steady..bila bg mkn nmpk si comot ni lapar sgt..mkn x pandang kiri kanan...huhu tp gmbar si comot ni xda la pulak..nnt sy upload la ye..

Kucing kedua si ciku..ciku ni kesian..kecik lagi..masa jmpe dia, kurus sgt bdn dia..sy jmpe di petronas..bdn dia pn comot sgt...sy x tau la die ni tersesat ke or ada org buang..sbb die mmg sekor jer kat petronas tu...en suami ke toilet sy pn msuk dlm mesra nk kluarkan duit..kluar je dr mesra si ciku ni ngiau ngiau..huhu alahai kesian..sy usap bdn dia..mmg kurus..sy masuk blik mesra cari kot2 ada mknan kucing..pusing pny pusing x jmpe..bile kluar blik si ciku ni ikut sy..apalagi tangkap masuk dlm kereta..heheh ciku ni memang manja..msa duduk dlm kereta pn x takut siap duduk atas riba sy lg kat dpn..huhu
smpai kat umah bagi mkn mmg ciku kelaparan..huhu ciann dia..sekarang ciku dh gumuks..heheh dan ske sakt ifah..sbb ifah pn ske sakat ciku..

si Ciku

perut ciku gumuks..

ifah kena sakat dgn ciku.tagkap kaki ifah


tarik kaki dia jgn bg dia jln..


puas ati dapat sakat ifh..heheh

5 comments:

bfggds said...

These boots are made of sheepskin and of unisex variety. babyliss pro flat iron Ugg boots take place to appear to be utilized inside the countryside regions of Arctic Circle and China. They take place to appear to be critically normal shoes between the sheep shearers as they certainly not ran besides its resource. Yamaha Fairings The sheepskin made it at ease and protected them from chilly surroundings when engaged in outside activities. Onitsuka Tiger Shoes The Ugg boots made a gradual escape within your path using the mainstream.

Anonymous said...

FOREX
TRADING FOREX
TRADING GOLD
BEST BROKER FOREX
IKOFX
BELAJAR FOREX

bunga said...

lucu benar kawan :)

syafiqaizatmf said...

Salam ziarah dari Pemikiran Seorang Remaja. :)

prog muten said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
terima kasih admin