Wednesday, October 29, 2008

Penantian Berakhir..


Akhirnya segala penantian yg mendebarkan tamat hari ni...Semalam x dapat tdo dengan lena memikirkan keputusan hari ni...Seawal jam 8.30 pagi dh barsiap untuk ke hospital..Appoinment pkul 10 pgi..

Sepanjang perjalanan hati ini x tenang sebab fikirkan result yg bakal diperolehi...Hati ini hanya mampu berdoa dan bertawakal...
Sampai hospital lagi 10 minit pkul 10 pagi...dapat no 093..hui lamanya nk kna tgu...sementara menunggu angka giliran yg sgt lama...bca la dlu note sbb dh nk dkat final exam...tapi skjap ja..sbb pastu mata rasa mengantuk sgt2..yela smlamnya x lena tdo..asyik trjaga2..

Dalam pkul 12.30 bru dpt jmpa dktr..hui..stlh lama menunggu..dapat jugak masuk jmpa dktor..tapi masa nk masuk ke bilik dktor debaran di hati x tau la brapa km/h..lajunya..


Dengan lafaz basmallah ana buka pntu bilik dktor n mlgkah masuk..ku cuba bertenang sedaya mungkin..doktor tu pn mcm fham je kan..dia pn wat lawak..sblm bgtau kptusannya..


YA ALLAH beratnya ujian Mu kali ini...x terdaya rasanya diri ini ingin memikul dugaan ini..terasa ingin ku limpahkan airmata yg sudah lama ditahan...namun ku kuatkan hati agar airmata ini tidak tumpah...


Apa yg slama ni ditakuti..dikhuatiri akhirnya trjadi..keputusan ujian lymphoma postif...terasa spt syiling hspital tu jatuh hmpap diri ni...selepas ni harus jalani treatment di Institut Perubatan Respiratori (IPR)..untuk susulan..
moga smuanya akanberakhir dgn baik..amin..

2 comments:

Ukhti Syahid said...

Salam alaik..i'm sorry to hear that..tp..(anak je kpd dokter..1 hape pun tak taw..)..penyakit pe tu???cane leh kesan??bahaye x??

abid said...

salam...
heheh..ok la tu :)
tu kanser darah..
effect lymphnode..
agak bhy la...
kalu darah kurang lagi
huhu..
xda harapan..